Automatske elektro-pumpe za centralne sisteme podmazivanja se primenjuju tamo gde prisustvo radnika nije neophodno, i gde su potrebe za podmazivanjem konstantne i neizbežne, kao što su CNC mašine, razni tipovi automatskih mašina i ostalo.Pomoć priključaka, creva i više tipova razdelnika omogućava formiranje instalacije centralnog podmazivanja koje će Vam omogućiti duži vek mašine i njen pouzdan rad.

 

 

 

LF3 150 LP 03

Model LF3-150LP je sofisticirani model sa programabilnim kontrolerom .Poseduje elektromotornu uljnu pumpu snage 45W. Poseduje manometar za očitavanje pritiska u instalaciji. Kontroler se lako programira tako da uvek imate optimalno i racionalno podmazivanje mašine. Upotrebljava se na  CNC mašinama i automatima gde je potreban veliki pritisak do 20 bara, i gde  imate velik broj  tačaka koje želite podmazivati, Rezervoar je od plastične mase otporne na ulja i velike zapremine ,3L, što Vas oslobađa čestih dosipanja ulja. Pumpa je opremljena zvučnim alarmom, koji vas obaveštava kada je ulje u posudi na minimumu.

 lf3 150 5

 

 

 lf3 150 4

 

 

Automatska pumpa sa kontrolerom LF3-150-LP
   
   
Tehničke karakteristike  
Kontrola Sopstveni PLC
Pritisak ubrizgavanja 19,6 bar
Ubrizgavanje u min. 150 ml/min
Interval pauze između podmazivanja 0-999 min
Interval podmazivanja 0-200 sec
Broj mesta ubrizgavanja 1-100
Mogućnost filtriranja 100μ
Zapremina rezervoara pumpe 3000 ml
Viskozitet 32~750mm2/s
Težina 2  kg
Napon napajanja  220 V
Snaga motora pumpe 45 W
Aplikacije SLR / Volumetric PDI
Priključak cevi ø6mm
Dimenzije  235*222*153mm

Priključivanje se vrši jednostavno, tako što se na konektor uređaja dovede napon 220v (N - L). Napon treba biti dostupan tek nakon uključivanja mašine na glavnom prekidaču. Time je omogućen rad pumpe samo kada je i mašina uključena.
Pumpa je opremljena sopstvenim programatorom, tako da je nakon uključivanja potrebno na panelu ukucati vreme intervala podmazivanja (od 0 do 200 sekundi), kao i vreme intervala pauze između dva podmazivanja (od 0-999 minuta). Vremena određujete vi, u zavisnosti od aplikacije, opterećenja mašine, kao i od broja mesta koji se podmazuju. Uređaj pamti zadnje podešeno vreme i nakon prekida napajanja.